Koulujen eriarvoisuutta vähennettävä!

Maanantai 29.5.2017 klo 10.51


Turun Vasemmistoliiton kunnallistoimikunnan kannanotto 18.5.2017.

Turun kaupungin on ensi tilassa tehtävä koulutuspoliittinen ohjelma koulujen eriytymisen vähentämiseksi. On selvitettävä, kuinka positiivisen diskriminaation keinoin tuetaan entistä paremmin niitä päiväkoteja ja kouluja, joissa on paljon erityistä tukea tarvitsevia tai maahanmuuttajataustaisia oppilaita. Samoin lisäresursseja tarvitaan aiempaa enemmän niille päiväkodeille ja kouluille, jotka toimivat sosioekonomisesti heikoilla alueilla.  

Koulujen ja alueiden välistä eriytymistä on vähennettävä lisäämällä hajautettua, kunnallista vuokra-asuntotuotantoa ja parantamalla lähipalveluita. Alueiden eriytymisen ennaltaehkäiseminen vähentää koulujen eriytymistä.  

"Kunnan vastuu koulutuksen tasa-arvosta on suuri, eivätkä koulujen väliset erot ole Turussa pieniä. Emme voi unohtaa, marginalisoida ja menettää osaa kokonaisesta sukupolvesta. Kysymys on jokaisen lapsen oikeudesta pedagogiseen kasvatukseen", toteaa Turun Vasemmistoliiton kunnallistoimikunta.  

Tuoreet Pisa-tulokset kertovat, että oppilaan perhetaustan vaikutus oppimistuloksiin on aiempaa suurempi, ja että koulujen erot ovat kasvussa.

 

Lisätiedot:

 

Anna Mäkipää
Turun Vasemmistoliiton puheenjohtaja
050 307 4423

 

Jaakko Lindfors
Turun Vasemmistoliiton varapuheenjohtaja
040 775 1230