Turun Vasemmiston ehdokkaat pärjäsivät TOK:n vaalissa

Keskiviikko 8.4.2020 klo 18:18


Turun Vasemmiston ehdokkaat pärjäsivät hyvin Turun Osuuskaupan edustajiston vaalissa, jonka tulos julkistettiin tänään keskiviikkona. Turusta edustajistoon valittiin Johannes Yrttiaho, Niko Suojama, Rauni Niinimäki ja Jukka Kärkkäinen. Kärkkäinen jatkaa edelleen TOK:n hallintoneuvoston jäsenenä, ja koska hallintoneuvostossa ja edustajistossa ei voi vaikuttaa samanaikaisesti, Kärkkäisen paikalle edustajistoon nousee kaarinalainen Katri Kapanen. Edellä mainittujen lisäksi vasemmiston listalta edustajistoon valittiin lietolainen Juha Heikkilä.

Turun Osuuskaupan alueella edustajiston vaalissa äänestettiin kahdessa vaalipiirissä: jäsenalue 1 (Turku, Kaarina, Lieto, Masku, Naantali, Raisio ja Rusko) ja jäsenalue 2 (Paimio, Uusikaupunki, Sauvo, Pöytyä, Aura, Kustavi, Loimaa, Parainen, Mynämäki, Nousiainen, Oripää, Taivassalo, Vehmaa).

Kaikki TOK:n edustajistoon valitut vasemmistolaiset olivat ehdolla jäsenalueella 1. Jäsenalueelta 2 edustajistoon ei valittu yhtään vasemmiston ehdokasta.

Vuoden 2016 TOK:n edustajiston vaaliin verrattuna valittujen vasemmiston edustajien määrä pysyi ennallaan jäsenalueella 1 (5 edustajaa).

Jäsenalueella 2 vasemmiston edustajien määrä putosi yhdellä, kun vuonna 2016 alueelta meni läpi yksi vasemmiston ehdokas, ja nyt käydyissä vaaleissa alueelta ei valittu yhtään vasemmistolaista.

Tulevalla kaudella vasemmiston edustajista istuu TOK:n edustajistossa siis yksi aiempaa vähemmän.

TOK:n vaalissa annettiin 28 488 ääntä ja äänestysaktiivisuus nousi edellisten vaalien 13,7 prosentista 18,1 prosenttiin. Yhteensä osuuskaupan edustajiston vaaleissa oli ehdolla 370 jäsentä. Osuuskaupan edustajistoon valittiin 60 henkilöä, joista 29 oli naisia ja 31 miehiä. Uusia edustajiston jäseniä on 34. Edustajiston yhtenä tehtävänä on toimia äänitorvena osuuskaupan johdon suuntaan ja huolehtia, että osuuskaupan palveluita ja etuja kehitetään asiakasomistajien toiveita kuunnellen.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini