Poliittista sisäpiirileikkiä Turun virkajohdossa

Torstai 4.6.2020 klo 9:02


Kun Turussa aloitettiin hallinnon uudistaminen, oli yhtenä päämääränä kuulemma tuoda poliittinen päätöksenteko näkyväksi. Moitittiin virkamiehiä, jotka on valittu poliittisin perustein, mutta tekevät työtä ikään kuin neutraalina. Kaikki korostivat, että virkamiehet tulisi valita sopivien ja pätevien joukosta.

Pitkän valmisteluprosessin jälkeen valtuusto päätti, että Turku siirtyy poliittisesti johdettuun pormestarimalliin. Virkamiehet valitaan puolestaan avoimella haulla.

Nyt, kun prosessi pormestarimalliin on avattu, alkoi ennalta-arvattava ja outo peli, jossa kaupunginjohtaja Arve on ottanut pelinrakentajan roolin. Hän ryhtyi paikallislehden palstalla arvioimaan prosessin kulkua ja henkilöitä, joita hän haluaisi nähdä tärkeillä paikoilla. Sulle – mulle. Näinkö se nyt meneekin Arven sanelemana? Minne unohtui avoimuus ja rehti peli?

Turun Vasemmistoliitto haluaa, että avoimella haulla valitaan parhaat mahdolliset virkamiehet hoitamaan kaupunkia. Julkinen sisäpiirileikki karkottaa hakijoita. Tämä nähtiin jo kansliapäällikön haun yhteydessä. Kuusi hakijaa on todella vähän.

 

Lisätiedot:

Jaakko Lindfors
Turun Vasemmistoliiton pj. 
040 775 1230


Kommentit

6.6.2020 9:10  Tauno Hovirinta

Lisäys kaupungin korkeimman virkamiesjohdon järjestelyihin

Arvostelumme koskee erityisesti kaupunginjohtaja Minna Arven toimintaa po. asiassa. TS:ssa 4.6 apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtasen selvitys virkamieslaista selventää tilannetta lakkautettavien virkojen osalta; työnantajalla on velvollisuus järjestää työtä lakkautettujen virkojen haltijoille. Mutta uudet virat ovat kaiklle avoimia.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini