Valtuustoaloite: Kustannustuki yhdistyksille saatava aikaiseksi

Torstai 18.6.2020 klo 9:16


Kolmannen sektorin toimijat, erilaiset järjestöt ja yhdistykset pyörittävät normaalioloissa suurta määrää palveluista, joita kuntalaiset tarvitsevat sosiaalisen tuen- tai kulttuurin- ja vapaa-ajan toiminnoissaan.

Koronapandemia lamaannutti paitsi yksittäisten kansalaisten, myös useiden tällaista palvelua tuottavien tahojen talouden kokonaan tai osittain. Vuokrat ja muut mahdolliset pakolliset kulut jäävät rästiin ja tulevat ehkä eteen jatkon kannalta riskaabelissa kohdassa.

Turun kaupungin olisi satsattava nyt mahdollisimman matalan byrokratian kynnyksellä jaettaviin tukiin lisää varoja nimenomaan turkulaisten yhteisöjen toimintaan.

Yhdistysten ja muiden ryhmien aktiivit eivät kaipaa lisää sudenkuoppia avustuspolitiikkaan ja lamaannuttavia byrokraattisia kuvioita jaksaakseen vetää hienoja projekteja ja järjestää monipuolista vapaa-aika, liikunta, kulttuuritarjontaa myös edullisesti ja jopa ilmaiseksi.

On luotava elvyttävä järjestelmä, joka kannustaa toiminnan luovaa kehittämistä kuntalaisten tarpeisiin ja luo samalla uusiakin, tuiki tarpeellisia työpaikkoja tälle kentälle.

 

Turussa 15.6.2020
Riikka Oksanen


Kommentit

8.7.2020 9:56  Tauno Hovirinta

Rakenteita on riittävästi!

Aloitteen neljään ensimmäiseen kappaleeseen voin yhtyä, mutta en kannata mitään uuden järjestelmän luomista. "On luotava elvyttävä järjestelmä". Rahavirtoja voidaan elvyttää nykyisilläkin valtion ja kunnan rakenteilla. Nykyisin vain (poliittinen) tahto puuttuu!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini