Turun Vasemmistoliitto vaatii lisäresursseja etsivään nuorisotyöhön

Torstai 18.3.2021 klo 19:52


Suomessa on kasvava joukko nuoria, joiden pahoinvointi on lisääntynyt ja joiden ongelmat ovat moninaistuneet ja sukupolvistuneet. Korona on kärjistänyt tilannetta entisestään: Etäkoulunkäynti ja sosiaalisten kontaktien rajoittaminen ovat lisänneet nuorten ahdistusta ja mielen järkkymistä; alle 25-vuotiaiden työttömyys on noussut (Varsinais-Suomessa n. 35 %), ja korkeakouluopiskelijoiden lähetteet mielenterveyspalveluihin ovat lisääntyneet kuluneen vuoden aikana 18 %. Turun alueella on noin 4 000 nuorta vailla työ- tai koulutuspaikkaa.

11 suurimman kaupungin vertailussa Turussa etsivän nuorisotyön resursointi on kaikkein huonoimmalla tolalla. Valtion koronarahoituksen avulla Turun etsivän nuorisotyön työntekijöiden määrää on lisätty väliaikaisesti noin kymmeneen, mutta ilman korjaavia toimenpiteitä “etsivien” määrä putoaa vuoden lopussa kuuteen, samaan kuin Salossa. Etsivässä nuorisotyössä oltava riittävästi kaupungin vakituisia työntekijöitä, mutta kaupungin olisi tärkeä tukea myös tätä työtä ansiokkaasti hoitavia yhdistyksiä ja järjestöjä.

“Yhden nuoren elinikäisen syrjäytymisen inhimillinen hinta on mittaamaton ja maksaa rahassakin keskimäärin 1,6 miljoonaa euroa. Mielenterveysongelmista tai päihderiippuvuudesta kärsivän nuorten auttaminen takaisin yhteiskunnan täysivaltaisiksi jäseniksi on äärimmäisen tärkeää työtä, joka palautuu moninkertaisesti hyvinvoivien nuorten muodossa”, toteaa Turun Vasemmistoliiton varapuheenjohtaja Joonas Jormalainen.

Etsivään nuorisotyöhön panostaminen on investointi pahoinvoivien nuorten parempaan huomiseen.Lisätietoja:
Joonas Jormalainen
Turun Vasemmistoliiton varapuheenjohtaja
puh. 040 5665 439


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini