Turun Vasemmistoliiton kevätkokouskannanotto: Jälleenrakennus on aloitettava panostuksilla työllisyyteen, terveyteen, koulutukseen ja joukkoliikenteeseen

Torstai 25.3.2021 klo 21:14


Kesäkuun vaaleissa valittava valtuusto saa kontolleen koronakriisin jälkeisen jälleenrakennusurakan. Leikkausten tie on kuljettu loppuun ja nyt tarvitaan satsauksia kriisin runtelemien turkulaisten hyväksi. 


Vasemmistoliitto tavoittelee terveyskeskusmaksuista luopumista hoitoonpääsyn helpottamiseksi ja sairauksien ehkäisemiseksi. Kuntatalouden tukemiseksi on välttämätöntä panostaa voimakkaasti työllisyyteen asiantuntijajärjestöjä apuna käyttäen. Turun peruskouluihin ja toisen asteen kouluihin palkataan lisää oppilashuollon ammattilaisia ja opetusryhmien koko rajataan 20 oppilaaseen koulutuksen laadun ja tasa-arvon varmistamiseksi. Joukkoliikenteen käyttöastetta lisätään laskemalla lippuhintoja sekä lisäämällä linjoja heti, kun koronatilanne sallii. Vasemmistoliitto katsoo, että rakennusinvestoinnit tulee suunnata kestävää hyvinvointia lisääviin kohteisiin, kuten homekoulujen korjaamiseen ja kohtuuhintaisiin asuntoihin; ei huikenteleviin “elämyskeskuksiin”. 


Pandemia on kärjistänyt hyvinvointieroja monella tavalla; työttömyys on kasvanut, sosiaali ja terveyspalvelut ovat ruuhkautuneet pahasti, ja etäopetuksessa oppimiserot ovat lisääntyneet. Syksyllä Turun kaupunginvaltuusto päätti lisäksi höylätä miljoonia sivistystoimen henkilöstökuluista ja joukkoliikenteestä. Vasemmistoliitto oli ainoa suuri valtuustoryhmä, joka vastusti leikkauksia.


Kuntavaaleissa ratkaistaan, kenen ehdoilla Turkua rakennetaan koronan jälkeen. Vasemmistoliitto haluaa, että kaupunkia johdetaan luonnon ja asukkaiden hyvinvoinnin ehdoilla, turkulaisia aidosti kuunnellen. Tavoitteenamme on parempi Turku kaikille, ei harvoille.

Lisätiedot: 

Joonas Jormalainen 

040 566 5439

 


Kommentit

2.4.2021 20:11  JH01

"Syksyllä Turun kaupunginvaltuusto päätti lisäksi höylätä miljoonia sivistystoimen henkilöstökuluista ja joukkoliikenteestä. Vasemmistoliitto oli ainoa suuri valtuustoryhmä, joka vastusti leikkauksia."

Eikös yhtälailla vihreät ollut mukana estämässä joukkoliikenteen säästöt? Lisäksi vihreät ainoana puolueena piti runkolinjaston puolia, mutta te muut puolueet antoi sen käsittämättömästi hepposin perustein lykättyä sen vuoteen 2025. Tämä ei ole millään tavalla linjassa kaupungin ilmastotavoitteiden kanssa.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini