Aika äänestää parempien palvelujen, työllisyyden ja tasa-arvoisemman Turun puolesta

Lauantai 27.10.2012 klo 12.40 - Elias Laitinen


Tulipa kirjoitettua yleviä sanoja tuohon otsikkoon. Näitähän ajavat kaikki. Olisikohan syytä kertoa, miten Turun Vasemmistoliitto näitä asioita ajaa, kun muut puolueet sitä kuitenkaan tuskin omasta puolestaan tekevät.

1) Turun Vasemmistoliitto on johdonmukaisesti vaatinut palvelujen, kuten terveyspalveluiden, koulujen, päiväkotien, vanhustenhoidon ja lastensuojelun parantamista. Pidämme julkisesti tuotetuista palveluista, koska emme pidä palvelumarkkinoille tunkevista kansainvälisistä suuryrityksistä, jotka säästävät palveluiden tuottamisessa jokaisesta mahdollisesta välistä ja tuottavat näin huonoa palvelua, käärivät verorahoilla maksamistamme palveluista voitot taskuunsa eivätkä edes maksa niistä verojaan Suomeen. Vastustimme Pansion terveysaseman ulkoistamista ja Luolavuoren vanhainkodin nopeutettua alasajoa. Sen sijaan ajamme Pansioon koulua ja haluamme, että lukiota voi jatkossakin käydä muuallakin kuin keskustassa. Terveyskeskusmaksut saisi mielestämme poistaa kokonaan.

2) Työllisyys on asetettava Turun tavoitteiden kärkeen. Saamme yrityksiä Turkuun, kun varaamme yrityskäyttöön riittävästi rakennusmaata ja pistämme kaupungin hallinnon joustamaan ja palvelemaan paitsi ihmisiä, myös Turusta kiinnostuneita yrityksiä. Vaikeasti työllistyvien työllistämisestä Turun täytyy kantaa paljon nykyistä enemmän vastuuta. Yritykset ja työttömät itse ovat työllisyyden asiantuntijoita, ja näiden ja Turun välisessä yhteistyössä on Turun työllisyyspolitiikassa suuri mahdollisuus. Ai niin, ja kaupungin omat työntekijät ansaitsevat nykyistä huomattavasti parempaa johtamista ja vähemmän perusteettomia pätkätyösuhteita. Ja oikean työn tekijöille luulisi riittävän myös parempaa palkkaa, kun kerran rahaa näyttää riittävän hyvin myös johtoportaan huippupalkkoihin.

3) Palveluiden lisäksi vasemmistoa ja oikeistoa erottaa Turussa selvästi suhtautuminen eri alueiden kehittämiseen. Meidän mielestämme Turku, jossa asuu eri alueilla erilaisia ihmisiä, joille kaikille taataan palvelut omalla alueella, on parempi kaikille turkulaisille. Siksi olemme vaatineet vuokra-asuntojen kaavoittamista eri puolille Turkua ja maahanmuuttajien sijoittamista myös muualle kuin Varissuolle.

Näiden kolmen asian lisäksi haluamme kaupungin raiteille, pidämme keskustan kehittämisestä ilman toriparkkia ja vaadimme kansalaisille lisää osallistumismahdollisuuksia kansanäänestyksien ja kaupunginosalautakuntien kautta sekä sitä, että Turku on astuu eturintamaan ilmastonmuutoksen torjumisessa.

Jos olet kanssamme samaa mieltä, valitse ehdokkaasi täältä ja pidä huoli että niin sinä kuin ystäväsi ja naapurisikin muistatte huomenna käydä äänestämässä.

Avainsanat: kunnallisvaalit