Turun Vasemmistoliitto tuomitsee Arkean työehtoshoppailun

Perjantai 4.10.2019 klo 15:35


Turun Vasemmistoliitto tuomitsee Turun kaupungin 98% omistaman monialayhtiön Arkean harjoittaman työn halpuuttamisen ja työehtoshoppailun.

Arkea leikkaa yksipuolisesti noin tuhannen matalapalkkaisen työntekijänsä palkkoja, lomia ja eläkkeitä. Työntekijöiden palkkoja lasketaan laajalti yli sadalla eurolla kuukaudessa.

Arkean työntekijöiden jo valmiiksi erittäin pienet palkat, lomat ja eläkkeet on turvattava. Turun kaupungin on viipymättä otettava Arkea kaupungin sidosyhtiöksi, jolloin Arkean Turulle tuottamia palveluita ei enää tarvitse kilpailuttaa.

Vasemmistoliiton edustajat esittivät kaupunginhallituksen konsernijaoston kokouksessa 23.9.2019 työehtoshoppailun hylkäämistä. Työehtojen halpuuttaminen meni kuitenkin läpi äänin 7-6 kokoomuksen, vihreiden ja keskustan tukemana päätöksenä.

"Työntekijä on palkkansa ansainnut. Tällaisella päätöksellä Arkea menettää osaavaa ja tunnollista työvoimaansa muille työnantajille. Arkea on otettava omiin käsiin", sanoo Turun Vasemmistoliiton puheenjohtaja Jaakko Lindfors.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini