Vesiesterata kaikin mokomin - muttei Ispoisiin pilkkavuokralla!

Maanantai 7.2.2022 klo 10.24


Vasemmistoliiton edustajat vastustavat kaikilla päätöksenteon tasoilla suunnitelmia vuokrata osa Ispoisten uimarannasta yksityiselle vesiesteradalle. Turun kaupunkiympäristölautakunta on päätynyt samaan lopputulokseen kahdesti; vesipuisto torpattiin kerran viime keväänä ja uudestaan viime viikon tiistaina 1.2.2022 luvuin 7–6.

Perjantaina 4.2.2022 kaupungin kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen päätti marssia lautakunnan yli ja otti asian kaupunginhallituksen esityslistalle, joten siitä päätetään maanantaina 7. helmikuuta. Ispoinen on yksi Turun harvoista julkisista ja maksuttomista uimapaikoista, jossa perheet pääsevät nauttimaan kesästä Itämeren syleilyssä tulotasoon katsomatta. Pitkäsalmessa lipuu uimareiden lisäksi kanootteja, kajakkeja ja moottoriveneitä – ranta ja väylä ovat jo nykyään niin ahkerassa käytössä, että ympäristökuormitus on huomattava, väylä on ahdas, eikä vaaratilanteiltakaan aina vältytä. Alueella ei ole tarpeeksi parkkipaikkoja edes nykyisten kylpijöiden tarpeisiin.

Vesipuistoyrityksen mukaan esterata toisi rannalle noin 6 000 kävijää lisää kesässä. Reitti radalle kulkisi yleisessä käytössä olevaa kapeaa laituria pitkin. Erikoisinta on, että rantakaistaletta tarjotaan yhtiölle 350 euron vuosivuokraa vastaan, eli käytännössä ilmaiseksi. Tällä tavalla julkista ja yleisessä käytössä olevaa kaupunkitilaa kaupallistetaan ja yksityistetään pilkkahintaan voittoa tavoittelevalle taholle. Esteradalle pääsee kisailemaan pääsymaksua vastaan.

Turussa on harmillisen vähän julkisia uimarantoja suhteessa muihin suuriin kaupunkeihin. Vasemmistoliiton mielestä niitä tarvitaan lisää ja mieluiten jo tällä valtuustokaudella. Uusien uimarantojen perustamisen ehtona ei kuitenkaan saa olla olemassa olevien paikkojen pilkkominen tai heikentäminen.

Lisätietoja: Joonas Jormalainen Turun vasemmistoliiton puheenjohtaja puh. 040 566 5439, joonjorm@gmail.com Mervi Uusitalo-Heikkinen Turun vasemmistoliiton varapuheenjohtaja puh. 041 547 7556, mervi.uusitalo-heikkinen@turku.fi