Muutoksia vasemmistoliiton valtuustoryhmässä ja luottamuspaikoissa: kaupunginhallitukseen Timo Furuholm

Sunnuntai 15.1.2023 klo 20.10


Turun Vasemmistoliiton kunnallistoimikunta ja valtuustoryhmä on sunnuntaina 15.1.2023 yksimielisesti päättänyt kokouksessaan joidenkin luottamuspaikkojen uudelleenjärjestämisestä.

Tarve muutokselle syntyi, kun valtuutettu Jaakko Lindfors nimitettiin opetusneuvokseksi opetushallitukseen. Helsinkiin muuton vuoksi Lindfors jätti eropyyntönsä niin valtuustosta kuin kaupunginhallituksen ja konsernijaoston jäsenyyksistä. Tämän lisäksi Lindfors on luopunut eduskuntavaaliehdokkuudestaan.

Varsinaiseksi valtuutetuksi nousee 1. varavaltuutetun paikalta Selmi Holopainen.

Tämän lisäksi valtuutettu Anna Mäkipää valittiin joulukuussa vasemmistoliiton puoluesihteeriksi ja hän on pyytänyt eroa luottamustoimistaan kasvatus- ja opetuslautakunnassa sekä sen suomenkielisen jaoston jäsenyydestä. Valtuutettuna Mäkipää kuitenkin jatkaa.

 Lindforsin tilalle kaupunginhallitukseen valittiin Timo Furuholm. Hänen varajäsenenään jatkaa Joonas Jormalainen. Konsernijaoston osalta Jormalainen siirtyy varapaikalta varsinaiseksi jäseneksi ja Furuholm toimii varajäsenenä.

 Kaupunginhallitukseen nimityksen myötä Furuholm jättää paikkansa kasvatus- ja opetuslautakunnassa sekä sen suomenkielisen jaoston puheenjohtajana. Lautakuntaan hänen tilalleen tulee Muhiadin Hersi ja suomenkielisen jaoston puheenjohtajan manttelin perii Risto Rinne.

 Mäkipään tilalle kasvatus- ja opetuslautakuntaan valittiin Selmi Holopainen. Varajäsenenä toiminut Jenni Jäntti puolestaan siirtyy suomenkielisen jaoston varsinaiseksi jäseneksi.

 ”Suuret kiitokset Jaakko Lindforsille! Hän on ollut valtava voimavara puolueellemme Turussa. Kiitokset myös Anna Mäkipäälle, hän on tehnyt loistavaa työtä kasvatus- ja opetuslautakunnassa”, toteaa Turun Vasemmistoliiton puheenjohtaja Joonas Jormalainen.

 ”Lämpimät onnittelut Annalle ja Jaakolle uusista yhteiskunnallisesti merkittävistä tehtävistä! Samalla olen todella iloinen, että meiltä Turun vasemmistosta löytyy osaavia ja taitavia ihmisiä jatkamaan työtä turkulaisten parhaaksi”, sanoo valtuustoryhmän puheenjohtaja Mirka Muukkonen.

 

 

Lisätietoja:

Mirka Muukkonen
valtuustoryhmän pj.
mirka.muukkonen@turku.fi
045 114 4099

Joonas Jormalainen
kunnallistoimikunnan pj.
joonjorm@gmail.com
040 556 5439