Risteilijätilauksen salat julki!

Torstai 3.1.2013 klo 21.13 - Elias Laitinen

Turun Vasemmistoliitto edellyttää, että maan hallitus ja erityisesti Vasemmistoliiton hallitusryhmä selvittää avoimesti ja perinpohjaisesti julkisuudessa, mitä Oasis-risteilijätilauksen tukemisessa tehtiin väärin ja miksi tilaus meni Ranskaan. On käsittämätöntä, että Ranska voi tukea sikäläistä telakkaa, mutta Suomi ei voi tukea omaansa. Jos Ranska on toiminut asiassa EU-säädösten vastaisesti, on Suomen ryhdyttävä kaikkiin mahdollisiin toimiin laillisuuden palauttamiseksi ja reilun kilpailutilanteen varmistamiseksi.

Turun Vasemmistoliiton mielestä Turussa kannattaa tulevaisuudessakin harjoittaa suurimittaista telakkatoimintaa. Hallituksella olisi risteilijähankeen kohdalla ollut mahdollisuus tukea tätä kansantaloudelle ja Turun seudulle erittäin merkityksellistä toimintaa. Näin ei jostain syystä tehty. Kaikki jälkikäteispuheet Turun telakkatoiminnan ja seudun työllisyyden tukemisesta tuntuvat nyt tapin laittamiselta uponneen veneen reikään. Asia on selvitettävä!

Avainsanat: kannanotot, uutiset, telakka

Vasemmistoliitto hylkäsi Turun hallitussopimuksen

Torstai 13.12.2012 klo 20.51 - Elias Laitinen

Turun Vasemmistoliitto päätti torstaina 13.12. uuden valtuustoryhmän ja kunnallistoimikunnan yhteiskokouksessa, että se ei lähde mukaan Turun valtuustoryhmien väliseen sopimukseen vuosiksi 2013-2016. Kokous kävi pitkän ja perusteellisen keskustelun, jossa punnittiin tarkasti sopimuksen allekirjoittamisen hyötyjä ja haittoja sekä sopimuspolitiikan lähtökohtia. Lopulta päätös syntyi äänestyksen jälkeen selkein numeroin 13-6, 2 tyhjää.

”Yleisesti alhainen äänestysprosentti kunnallisvaaleissa oli protesti Turun mätää päätöksentekokulttuuria vastaan. Vastaavanlaista tiukkaa sopimusta ei ole käytössä missään muussa suuressa kaupungissa. Meidän kannattajamme odottavat meidän haastavan kokoomusvetoisen kabinettipolitiikan”, kertoo Vasemmistoliiton uuden valtuustoryhmän väliaikainen puheenjohtaja Li Andersson.

Turun Vasemmistoliitto korostaa olevansa yhteistyökykyinen ryhmä. Puolue tunnustaa Turun talouden tasapainottamisen tarpeen. Demokratian rajoittamisen lisäksi Turun Vasemmistoliitto haluaa kuitenkin sanoutua irti keinoista, joilla sopimuksen allekirjoittajat talouden tasapainottamista tavoittelevat.

”Saimme neuvotteluissa sopimukseen tavoitteitamme, mutta enemmistö näki että sopimuksen hyväksyminen olisi merkinnyt sitoutumista demokratiaa rajoittavaan kabinettikähminnän kulttuuriin ja yksiselitteiseen kunnallisista palveluista leikkaamiseen sekä kaupungin omaisuuden myymiseen, joihin sopimuksen nähtiin johtavan. Nähtäväksi jää, miten muut ryhmät, erityisesti protestin kanavana esiintyneet perussuomalaiset, suhtautuvat sopimuksessa mukana olemiseen”, haastaa Turun Vasemmistoliiton puheenjohtaja Asko Mäki.

Päätös sopimuksesta pois jättäytymisestä ei ollut helppo. Enemmistö päätyi kuitenkin tälle kannalle, ja vasemmistolaiset jatkavat työtään tasa-arvoisemman Turun puolesta yhtenäisesti aktiiviensa sekä lähes 12 000 turkulaisen kannattajansa tuella.

”Pidämme edelleen kiinni siitä, että kaupungin luottamustoimipaikkojen jaon on vastattava myös Vasemmistoliiton osalta kunnallisvaalien tulosta”, päättää Mäki.

Avainsanat: tiedotteet, uutiset, kunnallispolitiikka

Turun Vasemmistoliiton edustajistolta spontaani tuen ilmaus liikenneministeri Kyllöselle

Torstai 22.11.2012 - Elias Laitinen

Turkulaiset vasemmistoaktiivit puhkesivat spontaanisti raikuviin aplodeihin, kun Turun Vasemmistoliiton syyskokouksessa 22.11. nostettiin esiin liikenneministeri Merja Kyllösen toiminta. Turkulaiset arvostavat liikenneministerin ryhdikästä toimintaa maan liikennepolitiikan uudistamisessa ja pitävät esimerkillisenä tapaa, jolla ministeri on ajanut kansan antaman valtakirjan turvin liikennepolitiikkaa ”maan viimeiseksi virkamieslinnakkeeksi” tituleeratussa liikennehallinnossa. Vasemmistoaktiivit toivovat ministerille voimia ja rohkeutta jatkaa tärkeässä työssään valitsemallaan linjalla ja luottavat täysin siihen, että niin varsinaissuomalaisille tärkeä 8-tie kuin muutkin liikennehankkeet saadaan ministerin ohjauksessa toteutettua parhaalla mahdollisella tavalla.

Syyskokouksessa keskusteltiin lisäksi menneistä kunnallisvaaleista sekä ensi vuonna puoluekokouksessa linjattavasta Vasemmiston toiminta kohti 2020-lukua -tulevaisuusasiakirjasta puoluesihteeri Sirpa Puhakan alustuksen pohjalta.

Turun Vasemmistoliitto hyväksyi ensi vuodeksi toimintasuunnitelman ja talousarvion. Niukasta vaalitappiosta huolimatta turkulaiset vasemmistoaktiivit katsovat tulevaisuuteen iloisen luottavaisesti ja lähtevät ensi vuonna laajentamaan toimintaansa erityisesti Turun lähiöissä sekä tiivistämään yhteistyötään ammattiyhdistysliikkeen ja kansalaisjärjestöjen kanssa.

Avainsanat: tiedotteet, eduskunta, uutiset

Kiitos turkulaiset

Tiistai 30.10.2012 klo 14.07 - Asko Mäki

Lämmin kiitos kaikille Turun Vasemmistoliiton ehdokkaille, tukiryhmäläisille, jäsenille ja kannattajille hienosta, näkyvästä ja yhtenäisestä työstä ja toiminnasta kuntavaaleissa!

Teidän ansiostanne saimme Turussa 11 213 ääntä (13,4%) ja yhdeksän (9) paikkaa kaupunginvaltuustoon. Tulos on jälleen paljon parempi kuin koko maassa keskimäärin (8%). Uutena kaupunginvaltuustoon valittu ehdokkaamme Li Andersson nousi koko Turun ääniharavaksi 2406 äänellä ja oli koko maan kaikkien puolueiden kaikkien ehdokkaiden joukossa kahdenkymmenen eniten ääniä saaneen joukossa.

Menetimme Turussa toki vähän yli 800 ääntä viime kuntavaaleihin verrattuna (-0,6 %-yksikköä), mutta myös yleinen äänestysprosentti laski täällä 3,2 prosenttiyksikköä.

Kiperämmin kirpaisee yhden valtuustopaikan menetys, mikä tullee nipistämään jonkin verran toimintamahdollisuuksiamme ja voimavarojammekin. Mutta se ei masenna niitä, jotka haluavat jatkossakin toimia ihmisten, työn ja kulttuurin Turun puolesta! Tärkein voimavaramme ovat kuitenkin ihmiset, jäsenemme ja kannattajamme.

Vasemmistolaisten arvojen ja päämäärien edistämisessä riittää jatkossakin tehtävää kaikille halukkaille!

Toverillisin ja ystävällisin terveisn,

Asko Mäki, Turun Vasemmistoliiton puheenjohtaja

Lue lisää »

Avainsanat: kunnallisvaalit, uutiset

Turkulainen aktivisti Wellu Koivisto mukana Gazan saartoa murtamassa

Sunnuntai 21.10.2012 klo 13.35 - Elias Laitinen

estelle.jpg

Aurajoen rannasta aikanaan Gazaa kohti lähtenyt Estelle-laiva pyrkii murtautumaan Israelin saartamaan Gazaan ja helpottamaan saarroksissa olevien ihmisten hätää toimittamalla paikalle avustustarvikkeita. Estellen matkalla mukana on myös turkulainen aktivisti ja kunnallispoliitikko Wellu Koivisto. Koivisto ja muut miehistön jäsenet ovat tällä hetkellä Israelin joukkojen kiinniottamina.

Lue lisää »

Avainsanat: uutiset, tiedotteet, solidaarisuus

Ennakkoäänestys on alkanut!

Torstai 18.10.2012 klo 12.32 - Elias Laitinen

Ennakkoäänestys alkoi eilen, ja äänestää voi ensi viikon tiistaihin asti missä tahansa ennakkoäänestyspaikassa. Paikat aukioloaikoineen löydät täältä.

Jos et vielä tiedä ketä äänestää, tutustu ehdokaisiimme vaalisivuilla. Ehdokkaitamme voit tavata ennen vaaleja ainakin seuraavissa paikoissa:

Kävelykadun vaalimökki ma-pe klo 12-18, la klo 11-15 ja su klo 12-16.

La 20.10.
Varissuon liikekeskus klo 10.00
Sale Lauste klo 12.00
Vaalijuhla Rientävän talolla (Juhannuskatu 7) klo 19.00 alkaen

Ti 23.10. klo 16-18 vaalien loppurutistus kävelykadun vaalimökillä, paikalla paljon ehdokkaita. Puheita esiintymislavalla klo 17.00.
Ke 24.10. klo 16-18 hernekeittoa tarjolla kävelykadun vaalimökillä

La 27.10.
Sale Jyrkkälä klo 11.00
S-Market Pansio klo 13.00

Katso lisäksi ehdokkaiden omilta sivuilta, missä he ovat liikkeellä. Linkkejä sivuille löydät vaalisivultamme.

Lopuksi vielä muutama kuva viime päivien tunnelmista.

Lue lisää »

Avainsanat: uutiset, kunnallisvaalit

Vasemmisto liikkeellä viikonloppuna 13.-14.10.

Maanantai 15.10.2012 klo 11.32 - Elias Laitinen

Viime viikonloppuna vasemmistolaiset olivat liikenteessä ainakin kävelykadulla, Jäkärlässä, Runosmäessä ja Portsassa. Kuvia löydät täältä.

Lue lisää »

Avainsanat: uutiset, kunnallisvaalit

Uusi Päivä on täällä!

Tiistai 9.10.2012 klo 15.00 - Elias Laitinen

Turun Vasemmistoliiton lehti Uusi Päivä on täällä taas. Vaalilehdestä löydät Turun Vasemmistoliiton ehdokkaita puhuttavia teemoja sekä keskiaukeamalta kaikki ehdokkaat. Paperilehti jakelussa koteihin tällä viikolla. Lehden voit noutaa myös keskustan kävelykadun vaalimökiltä. Sähköinen versio luettavissa täällä

Avainsanat: uutiset, kunnallisvaalit

Katukampanjointia ympäri Turkua

Maanantai 8.10.2012 - Elias Laitinen

Vasemmisto oli menneenä viikonloppuna liikkeellä eri puolella Turkua. Perjantaista sunnuntaihin olimme Kirjamessuilla. Otimme varaslähdön Yliopistonkadulle nousseelle vaalikadulle, kun Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki saapui Kirjamessut avattuaan kävelykadulle keskustelemaan ihmisten kanssa. Lauantaina olivat vaalikadun viralliset avajaiset ja samaan aikaan iskuryhmämme jakoi kahvia myös Länsikeskuksen Citymarketilla. Katso kuvia viikonlopusta.

Lue lisää »

Avainsanat: uutiset, kunnallisvaalit