Valtuustoaloite: Aloite psykoterapiaosaamisen vahvistamisesta kunnan perustason sosiaali- ja terveyspalveluissa

Tiistai 20.4.2021 klo 15.16

HUS tarjoaa psykiatriaan erikoistuville lääkäreille mahdollisuuden opiskella työajalla psykoterapeutiksi. Työnantaja maksaa opinnot ja niitä saa tehdä työajalla. HUS:n Nuorisopsykiatrian linjajohtaja Laura Häkkisen mukaan opintojen kustantaminen lääkäreille toimii rekrytointivalttina ja tuo lisää psykoterapiaosaamista julkiseen terveydenhuoltoon. (Lääkärilehti 12.4.2021)

Lue lisää »

Valtuustoaloite: Turussa otettava käyttöön Etelä-Karjalan malli koulukiusaamisen ja -väkivallan estämiseksi

Tiistai 20.4.2021 klo 9.16

Koulukiusaaminen on herättänyt jälleen viime aikoina paljon huolta. Jokaisella lapsella ja nuorella on oikeus turvalliseen oppimisympäristöön ja aikuisten ja yhteiskunnan on tehtävä kaikkensa tämän varmistamiseksi.

Lue lisää »

Rikas Turku säästää palveluistaan ja tuhlaa turhuuksiin yhtaikaa

Torstai 8.4.2021 klo 19.58

Turku on rikas kaupunki. Se teki vuoden 2020 tilinpäätöksessään ylijäämää yli 10 milj. euroa ja lisäksi 36 milj. euroa yhtiöidensä osalta. Pääosin nämä toki johtuivat hallituksen kunnille jakamista korona-avustuksista eikä turkulaisesta porvaripolitiikasta.

Lue lisää »

Viherpunainen vasemmisto ja Itä-Turun Vasemmistoliitto: Kenen ehdoilla Turkua rakennetaan?

Keskiviikko 31.3.2021 klo 10.57

Viherpunainen vasemmisto ry ja Itä-Turun Vasemmistoliitto ry järjestivät maanantaina 29.3. etätilaisuuden Kenen ehdoilla Turkua rakennetaan. Kysymys on näinä päivinä entistä ajankohtaisempi, kun Turku suunnittelee vanhankaupungin  modernisointia, jatkaa lähiöiden täydennysrakentamista ja vie eteenpäin useita uusia mittaluokaltaan suuria kaava- ja rakennushankkeita.

Lue lisää »

Risto Rinne valittiin Turun Vasemmistoliiton puheenjohtajaksi

Torstai 25.3.2021 klo 21.36

Turun Vasemmistoliiton kevätkokous valitsi kunnallisjärjestön uudeksi puheenjohtajaksi Risto Rinteen. Rinne voitti Taimi Räsäsen äänestyksessä lukemin 40 - 33 (1 tyhjä).

Lue lisää »

Turun Vasemmistoliiton kevätkokouskannanotto: Jälleenrakennus on aloitettava panostuksilla työllisyyteen, terveyteen, koulutukseen ja joukkoliikenteeseen

Torstai 25.3.2021 klo 21.14

Kesäkuun vaaleissa valittava valtuusto saa kontolleen koronakriisin jälkeisen jälleenrakennusurakan. Leikkausten tie on kuljettu loppuun ja nyt tarvitaan satsauksia kriisin runtelemien turkulaisten hyväksi. 

Lue lisää »

Turun Vasemmistoliitto vaatii lisäresursseja etsivään nuorisotyöhön

Torstai 18.3.2021 klo 19.52

Suomessa on kasvava joukko nuoria, joiden pahoinvointi on lisääntynyt ja joiden ongelmat ovat moninaistuneet ja sukupolvistuneet. Korona on kärjistänyt tilannetta entisestään: Etäkoulunkäynti ja sosiaalisten kontaktien rajoittaminen ovat lisänneet nuorten ahdistusta ja mielen järkkymistä; alle 25-vuotiaiden työttömyys on noussut (Varsinais-Suomessa n. 35 %), ja korkeakouluopiskelijoiden lähetteet mielenterveyspalveluihin ovat lisääntyneet kuluneen vuoden aikana 18 %. Turun alueella on noin 4 000 nuorta vailla työ- tai koulutuspaikkaa.

Lue lisää »

Valtuustoaloite: Koirankakkaroskiksia ja -pusseja Marttiin ja Mäntymäkeen

Keskiviikko 17.3.2021 klo 9.17

Martissa ja Mäntymäessä on paljon koiria lemmikkeinä, mikä näkyy runsain mitoin lumen alta paljastuvina jätöksinä katujen varsilla, puistoissa ja aukioilla. 

Lue lisää »

Valtuustoaloite: Luottamushenkilöiden kaksoisroolit kiellettävä

Tiistai 16.3.2021 klo 17.50

Turussa voi luottamushenkilö olla tällä hetkellä sekä kaupunginhallituksessa ja/tai konsernijaostossa että toimia kaupungin omistaman yhtiön hallituksessa. Tämä ei ole laitonta, mutta vähintäänkin kyseenalaista, koska valvoja ja valvottava on sama henkilö. Kaksoisroolissa toimiminen aiheuttaa sekä jääviysongelmia että mahdollisia eturistiriitoja.

Lue lisää »

Valtuustoaloite: Aurataan Turun kadut feministisesti

Tiistai 16.3.2021 klo 13.45

Tilastojen mukaan naiset kävelevät, pyöräilevät ja käyttävät joukkoliikennettä miehiä enemmän. Miehet puolestaan autoilevat naisia enemmän.

Katujen liukkaudesta johtuvissa onnettomuuksissa loukkaantuu kolme kertaa enemmän jalankulkijoita kuin autoilijoita. Naiset loukkaantuvat näissä liukastumisissa miehiä useammin. (lähde: Kuntaliitto)

Lue lisää »

Valtuustoaloite: Nuorten työttömyyden poistoon lisää resurssia

Tiistai 16.3.2021 klo 13.08

Huoli Turun nuorista on jo pitkään ollut todellista. Eläminen epävarman tulevaisuuden ja kasvavan yksinäisyyden tunteen kanssa rasittaa monia ja nuoret vetäytyvät yhteiskunnan ulkopuolelle. Huonosti ja hyvin voivien nuorten välinen kuilu kasvaa vauhdilla. Kuntien tulisi satsata resurssia tilanteen korjaamiseen. 

Lue lisää »

Valtuustoaloite: Turun kaupungin myönnettävä koronatukea vapaan kentän taide- ja kulttuuritoimijoille

Tiistai 16.3.2021 klo 8.40

Koronakriisi on koetellut esittäviä taiteita erittäin rankasti. Yleisötilaisuuksien rajoitukset ovat merkittävästi rajoittaneet ja jopa pysäyttäneet esittävien taiteiden toimintaa kokonaan, ja moni kulttuurialan toimija on suurissa taloudellisissa vaikeuksissa tämän seurauksena. Taide- ja kulttuuriala on lentoliikenteen jälkeen eniten koronasta kärsineitä aloja. 

Lue lisää »

Mirka Muukkonen Turun Vasemmistoliiton pormestariehdokkaaksi

Perjantai 5.3.2021 klo 19.16

Turun Vasemmistoliiton kunnallistoimikunta valitsi Mirka Muukkosen Vasemmistoliiton pormestariehdokkaaksi.

Lue lisää »

Asetimme lisää ehdokkaita - lähdemme vaaleihin täydellä listalla!

Torstai 25.2.2021 klo 20.18

Turun Vasemmistoliiton kunnallistoimikunta asetti kokouksessaan lisää kuntavaaliehdokkaita. Uusien ehdokkaiden myötä Turun Vasemmistoliiton ehdokaslista on täynnä, eli Vasemmistoliitto lähtee kuntavaaleihin Turussa sadan ehdokkaan listalla. 

Ehdolle asetettiin: 

Timo Furuholm, jalkapalloilija, opiskelija

Piia-Riikka Laine, SLE-yhdistyksen puheenjohtaja

Mimmi Peltola, opiskelija

Milla Ryytty, yhteisöpedagogi (AMK)

Niilo Suojama, golfkentänhoitaja, eläkkeellä

Lue lisää »

Turun Vasemmistoliitto vaatii taiteelle tiloja ja tukea!

Torstai 25.2.2021 klo 20.01

Turussa on ollut pitkään huutava pula taiteentekijöiden työ- ja esitystiloista. Kaupunki on tehnyt useita lupauksia pysyvistä työhuoneista luovien alojen ammattilaisille, mutta pettänyt ne kerta toisensa jälkeen. Viimeksi kesällä päätettiin, että Barkerin vanhasta kutomorakennuksesta häädetään 50 taidetyöläistä ja 23 vuotta paikalla toiminut teatteri. Tilalle tulee ökyasuntoja.

Lue lisää »

Valtuustoaloite: Hankinnoilla työllistäminen vaihtoehdoksi

Perjantai 19.2.2021 klo 12.46

Turku käyttää suuren osan budjetistaan hankintoihin. 

Kansallisessa julkisten hankintojen strategiassa on yhtenä teemana sosiaalinen kestävyys ja tavoitteena hankinnoilla työllistäminen.

Hankinnoilla työllistäminen tarkoittaa, että julkinen hankkija liittää tarjouspyyntöönsä tai hankintasopimukseensa työllistämistä koskevan ehdon.

Lue lisää »

Valtuustoaloite: Valtuuston kokouksiin viittomakielen tulkki

Torstai 18.2.2021 klo 10.28

Turun kaupungin strategiassa lukee, että kaupungissamme pyritään osallisuuteen ja yhdenvertaisuuteen. Viittomakielisilläkin turkulaisilla on oikeus seurata ja ymmärtää valtuuston verkkolähetyksiä.

Lue lisää »

Valtuustoaloite: Kotihoidon työntekijöiden palkkatason parantaminen naapurikuntien tasolle

Keskiviikko 17.2.2021 klo 18.28

Kotihoidon työntekijöiden palkkataso Turussa on naapurikuntiin nähden selkeästi heikompi. 

Heikko palkkataso ja työn vaativuus ovat aiheuttaneet jatkuvia ja laajamittaisia rekrytointivaikeuksia, jotka näkyvät työntekijöiden jaksamisessa ja kotihoidon laadussa. 

Lue lisää »

Valtuustoaloite: Maksuton aamupalatarjoilu peruskouluihin

Tiistai 16.2.2021 klo 11.45

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kouluterveyskyselyn mukaan peruskouluikäisistä huomattava osa ei syö aamupalaa joka arkiaamu. 4. ja 5. luokkalaisista luku on 26 prosenttia, ja 8. ja 9. luokkalaisten osalta jopa 41,4 prosenttia. Tutkimukset ovat osoittaneet linkin terveellisen aamupalan ja koulumenestyksen välillä, mutta kaikissa kodeissa ei ole samanlaisia edellytyksiä huolehtia ravitsevasta aamiaisesta. 

Lue lisää »

Asetimme lisää kuntavaaliehdokkaita!

Torstai 11.2.2021 klo 20.30

Turun Vasemmistoliiton kunnallistoimikunta asetti uusia kuntavaaliehdokkaita. Uusien ehdokkaiden myötä ehdokaslistalla on nyt 95 henkilöä.

Ehdolle lähtevät:

Kaakko Raisa, opiskelija

Lundmark Suvituuli, opiskelija

Rinne Risto, professori

Rothström Joni, sähköasentaja

Lue lisää »

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »