Turun Vasemmistoliitto etsii ratkaisuja lähipalvelujen puolustamiseksi

Perjantai 9.10.2020 klo 10:14

Turun Vasemmistoliitto puolustaa kuntalaisten lähipalveluja Turun kaupungin talousarvioon 2021 valmistautuessa.

Lähipalvelut ovat elintärkeitä kuntalaisille, ja niistä on pidettävä kiinni. Laadukas koulutus sekä terveyden- ja sosiaalihuolto ovat tosiasiallisesti tulevaisuusinvestointeja, joilla varmistetaan Turulle valoisa tulevaisuus. Säästöjä on sen sijaan löydettävissä kaupunginjohtajan toimialan kiireettömistä ja ei-välttämättömistä hankkeista.

Lue lisää »

1 kommentti .

Valtuustoaloite: Omaishoitajille liikuntakortti

Perjantai 25.9.2020 klo 13:33

Omaishoidon tukea voidaan myöntää henkilölle, joka sitoutuu hoitamaan syystä tai toisesta jatkuvaa hoitoa tarvitsevaa läheistään. 

Omaishoitajien työ on erittäin sitovaa, raskasta ja yhteiskunnallisesti arvokasta. Palkkio on hyvin pieni suhteessa työn vaativuuteen. On syytä tehostaa myös kunnan muita keinoja auttaa omaishoitajia jaksamaan arvokkaassa työssään.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Turun Vasemmistoliitto valmiina yhteistyöhön lomautusten torjumiseksi

Perjantai 18.9.2020 klo 8:54

Turun kaupunki kertoi hetki sitten aloittavansa yt-neuvottelut. Kaupunginjohtaja Arve (kok) tavoittelee yhteensä 7,2 miljoonan euron leikkausta tämän vuoden henkilöstökuluihin. Kaupunginjohtajan mukaan lomautuksia voidaan käyttää säästökeinona. Puheet ovat kovia.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Turun työttömien yhdistykset on pelastettava

Keskiviikko 16.9.2020 klo 19:44

Turun Vasemmistoliitto esittää, että Turun työttömien yhdistysten toiminta-avustuksiin vuodelle 2020 lisätään kaupunginjohtajan 24.1. toiminta-avustuspäätöksen ohella seuraavasti:

  • Turun Seudun TST ry: 100 000 euroa
  • Varissuon Työ ja Toiminta VT ry: 40 000 euroa
Työttömien yhdistysten akuuttiin kriisiin on syynä avustusperiaatteiden muuttaminen. Ilman riittävää toiminta-avustusta yhdistysten koko toimintaa uhkaa nopea lakkauttaminen.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Valtuustoaloite: Selkosuomi käyttöön kaupungin viestinnässä

Tiistai 25.8.2020 klo 14:13

Turun kaupungin pitää selvittää organisaation viestinnän kehittämistarpeet, jotta kaupunkilaisille suunnattu viestintä olisi ymmärrettävää ja vastaanottajan huomioivaa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Valtuustoaloite: Turun bussien palveluliikenne kuntoon

Tiistai 25.8.2020 klo 11:42

Turku on epäonnistunut heinäkuusta 2020 lähtien liikuntarajoitteisille ja iäkkäille lupaamiensa palvelulinjojen järjestämisessä, ja palvelulinjojen liikenne toimii nyt tavallisia busseja käyttäen. Matalalattiaiset, leveäoviset ja väljät palvelubussit on jostain syystä poistettu käytöstä.

Lue lisää »

1 kommentti .

Valtuustoaloite: Kustannustuki yhdistyksille saatava aikaiseksi

Torstai 18.6.2020 klo 9:16

Kolmannen sektorin toimijat, erilaiset järjestöt ja yhdistykset pyörittävät normaalioloissa suurta määrää palveluista, joita kuntalaiset tarvitsevat sosiaalisen tuen- tai kulttuurin- ja vapaa-ajan toiminnoissaan.

Lue lisää »

1 kommentti .

Valtuustoaloite: Aloite lapsiperheiden kotipalvelun kunnallistamiseksi

Keskiviikko 17.6.2020 klo 13:17

Lapsiperheiden kotipalvelu on yhteiskunnallisesti tärkeä lasten ja perheiden hyvinvointia ja tasa-arvoa tukeva palvelu. Kotipalvelulla tarkoitetaan asumiseen, hoitoon ja huolenpitoon, toimintakyvyn ylläpitoon, lasten hoitoon ja kasvatukseen, asiointiin sekä muihin jokapäiväiseen elämään kuuluvien tehtävien ja toimintojen suorittamista tai niissä avustamista (Sosiaalihuoltolaki 1301/2014,19 § ).

Kyseessä on merkittävä ennaltaehkäisevä, lasten ja perheiden eriarvoisuutta vähentävä palvelu. Kun perheet saavat konkreettista käytännön apua ja tukea arkeensa riittävästi jo varhaisessa vaiheessa, raskaampien ja kalliiden lastensuojelun toimien ja palveluiden tarve yhteiskunnassa vähenee.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Lauste sekä Pansio-Perno tarvitsevat koulunsa ja hyvät palvelut

Keskiviikko 17.6.2020 klo 11:03

Turun Vasemmistoliiton mielestä Turun kaupungin kannattaa nyt elvyttää talouttaan, ja elvytyksen kärki on suunnattava lähiöihin. 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Valtuustoaloite: Selvitetään mahdollisuudet etuisuuksiin kotipalveluautoille

Tiistai 16.6.2020 klo 11:03

Selvitetään julkisen kotipalvelun autoille mahdollisuutta etuisuuksiin Turun liikenteessä. Selvitetään samalla mahdollisuudet kotipalvelun autojen tunnistamiseen, jos niille etuisuuksia myönnetään.

Turussa 15.6.2020
Jaakko Lindfors

Kommentoi kirjoitusta.

Valtuustoaloite: Turkuun rasisminvastainen ohjelma

Tiistai 16.6.2020 klo 8:33

Helsingissä pilotoidaan tänä syksynä kaikkien koulutusasteiden henkilöstön koulutukset rasismin tunnistamiseksi ja siihen puuttumiseksi. Sama käytäntö tulee ottaa käyttöön Turussa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Uusitalo-Heikkinen jatkaa Vasemmistoliiton Turun valtuustoryhmän johdossa

Sunnuntai 14.6.2020 klo 19:45

Vasemmistoliiton Turun valtuustoryhmän vuosikokous valitsi Mervi Uusitalo-Heikkisen jatkamaan valtuustoryhmän puheenjohtajana. Uusitalo-Heikkinen valittiin tehtävään yksimielisesti. Uusitalo-Heikkinen on kaupunginvaltuutettu ja kulttuurilautakunnan jäsen. Siviiliammatiltaan hän on luokanopettaja.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Poliittista sisäpiirileikkiä Turun virkajohdossa

Torstai 4.6.2020 klo 9:02

Kun Turussa aloitettiin hallinnon uudistaminen, oli yhtenä päämääränä kuulemma tuoda poliittinen päätöksenteko näkyväksi. Moitittiin virkamiehiä, jotka on valittu poliittisin perustein, mutta tekevät työtä ikään kuin neutraalina. Kaikki korostivat, että virkamiehet tulisi valita sopivien ja pätevien joukosta.

Lue lisää »

1 kommentti .

Valtuustoaloite: Arvioidaan koronan vaikutukset turkulaisiin lapsiin ja nuoriin tuen tarpeen selvittämiseksi

Tiistai 19.5.2020 klo 8:21

Koronan on vaikuttanut lasten ja nuorten elämään monin tavoin. Koulunkäynti ja opiskelu siirtyi etämuotoiseksi kun koulujen ja oppilaitosten tilat suljettiin. Samaan aikaan jouduttiin tekemään päätöksiä harrastuksiin liittyen. Muutoksilla on ollut vaikutusta myös lasten sosiaalisiin suhteisiin, turvaan ja perushoivaan.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Varjellaan Turun keuhkoja

Torstai 30.4.2020 klo 9:32

Turun Vasemmistoliitto esittää, että Turun kaupunki alkaa tarkasti ja säännöllisesti seurata puiden, puistoalueiden ja kokonaishiilivaraston määrää, ja että Turun kaupunki linjaa, että Turun alueella kasvavien puiden ja kokonaishiilivaraston kokonaismäärää sekä viheralueiden pinta-alaa lisätään.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Vappu verkossa 1.5.2020!

Tiistai 28.4.2020 klo 13:45

Poikkeusoloissa vappua vietetään verkossa, alla vinkkejä verkkovapun viettoon: 

SEURAA TURUN VASEMMISTON FB-SIVUA!

Facebook-sivulle ripotellaan jäsenistömme vappuvideotervehdyksiä vapunpäivän mittaan. 
 
Facebook-sivulla julkaistaan Turun Vasemmiston varapj. Sasu Haapasen videopuhe toverihaudoilta.

VASEMMISTON VAPPU 2020 – SOLIDAARISUUTTA NYT!

Vasemmiston vappulähetys alkaa vasemmiston facebook- ja youtube-sivuilla vapunpäivänä 1.5. klo 12. Vappupuheen pitää livenä vasemmistoliiton puheenjohtaja, opetusministeri Li Andersson, ja lisäksi mukana on ainakin musiikkia ja vapputervehdyksiä. Vasemmiston vappulähetys on seurattavissa myös Turun Vasemmiston facebook-sivun kautta.

Vapun teemamme on #SolidaarisuuttaNyt! Näinä aikoina solidaarisuutta tarvitaan enemmän kuin koskaan. Yhteisvoimin tästäkin päästään yli, eikä ketään jätetä!

SAK:N #VIRTUAALIVAPPU

SAK #virtuaalivappu alkaa SAK:n facebook-sivulla klo 13.30. Tarjolla on musiikkia, puheita ja keskustelua.

Puoli tuntia kestävässä tapahtumassa vappupuheen pitävät:
Jarkko Eloranta, SAK:n puheenjohtaja
Matti Huutola, SAK:n hallituksen varapuheenjohtaja
Annika Rönni-Sällinen, SAK:n edustajiston puheenjohtaja ja Palvelualojen ammattiliiton PAMin puheenjohtaja

Musiikista huolehtii Punatähdet-yhtye

SAK:n virtuaalivapun juontavat Journalisti-lehden päätoimittaja Maria Pettersson ja viestintäyrittäjä Jan Erola.

Vappupäivän aamuna pääset täällä myös katsomaan SAK:laisten ammattiliittojen edustajien vappupuheita ja -tervehdyksiä.

 

MUUTA VAPPUPÄIVÄN OHJELMAA:

RADIO ROBIN HOOD
Vappupäivänä runsaasti vappuaiheista ohjelmaa, kuten vappumusiikkia ja vapputervehdyksiä (91,5MHz tai radiorobinhood.fi). 

YLE RADIO 1, Työväenmusiikkia
YLE Radio 1, klo 19.02 (89,8 MHz tai https://areena.yle.fi/radio/ohjelmat/yle-radio-1).
Ohjelman toimittajina filosofian maisterit Juha Hurme ja Miika Lauriala.

Kommentoi kirjoitusta.

Koronavirukselle altistuneen työntekijän palkanmaksun keskeyttäminen peruttava

Torstai 23.4.2020 klo 8:52

Turun Vasemmistoliitto vaatii, että Turku peruu päätöksensä keskeyttää työntekijän palkanmaksu sairausajalta.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Kunnallistoimikunta kokoustaa sähköisesti korona-kriisin aikana

Torstai 9.4.2020 klo 9:37

Turun Vasemmistoliiton kunnallistoimikunta kokoontuu korona-kriisin aikana sähköisesti. Käytäntö jatkuu, kunnes maan hallitus ei enää suosita olemaan järjestämättä tai kiellä alle 25 hengen kokoontumisia.

25 henkilön kokoontumisiin mahtuu mukaan koko kunnallistoimikunta varajäsenineen, kunnallissihteeri sekä pari alustajaa tai seuraajaa. Välittömästi silloin, kun maan hallitus ei enää suosita olemaan järjestämättä tai kiellä alle 25 hengen kokoontumisia, siirrymme taas noudattamaan kunnallistoimikunnan aiemmin päättämää kokouskalenteria.

Kommentoi kirjoitusta.

Turun Vasemmiston ehdokkaat pärjäsivät TOK:n vaalissa

Keskiviikko 8.4.2020 klo 18:18

Turun Vasemmiston ehdokkaat pärjäsivät hyvin Turun Osuuskaupan edustajiston vaalissa, jonka tulos julkistettiin tänään keskiviikkona. Turusta edustajistoon valittiin Johannes Yrttiaho, Niko Suojama, Rauni Niinimäki ja Jukka Kärkkäinen. Kärkkäinen jatkaa edelleen TOK:n hallintoneuvoston jäsenenä, ja koska hallintoneuvostossa ja edustajistossa ei voi vaikuttaa samanaikaisesti, Kärkkäisen paikalle edustajistoon nousee kaarinalainen Katri Kapanen. Edellä mainittujen lisäksi vasemmiston listalta edustajistoon valittiin lietolainen Juha Heikkilä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Korona peruutti ay-väen ja vasemmistopuolueiden yhteisen vappujuhlan Turussa

Keskiviikko 8.4.2020 klo 14:19

SAK:n yhdessä Turun SDP:n ja Turun Vasemmistoliiton kanssa valmistelema vappujuhla on peruttu korona-tilanteen edellyttämien rajoitusten mukaisesti. Peruutus koskee myös puolueiden vappukulkueita. Ay-liikkeen ja vasemmistopuolueiden yhteinen vappujuhla oli tarkoitus järjestää vappupäivänä ns. Hämähäkkitontin ja Aleksis Kiven aukion alueella, aivan Turun kaupunginteatterin kupeessa.

SAK, Turun SDP ja Turun Vasemmistoliitto palaavat asian tiimoilta neuvottelupöydän ääreen uudelleen syksyllä, jolloin aloitetaan keskustelut vuoden 2021 yhteisen vappujuhlan valmistelusta.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Vanhemmat kirjoitukset »