Turun Vasemmistoliitto vaatii hoitokriisin ratkaisemista

Torstai 2.9.2021 klo 21:09

Turun Vasemmistoliitto vaatii, että kaupunki pistää vauhtia sote-ammattilaisten rekrytointiin nostamalla palkkoja akuutin hoitaja- ja lääkärivajeen paikkaamiseksi. Lisäksi Turkuun tarvitaan pysyvä ja erikseen budjetoitu vakituisten sijaisten järjestelmä äkillisten ja toistuvien henkilöstövajeiden varalle.


Turun terveyspalvelut ovat ruuhkautuneet ennennäkemättömällä tavalla. Kaupungin puhelinpalvelu on tukossa - soittopyyntöihin vastataan viikkojen viiveellä, jos silloinkaan. Vapaiden vastaanottoaikojen löytäminen sähköisestä varausjärjestelmästä on lähes mahdotonta. Perusterveydenhuollon toimimattomuus on johtanut erikoissairaanhoidon kustannusten räjähdysmäiseen nousuun.


Viime viikolla pormestari Minna Arve (kok) esitti ongelman ratkaisuiksi ulkomaista vuokratyövoimaa ja terveysasemien ulkoistamista. Nämä toimet ainoastaan heikentäisivät julkisia palveluita ja lisäisivät kustannuksia. Lyhytnäköisiä ulkoistuksia ei pidä missään nimessä hyväksyä ennen sote-uudistusta, jonka yhtenä julkilausuttuna päämääränä on julkisen palvelutuotannon vahvistaminen.


“Suomessa on kymmeniä tuhansia hoitajiksi kouluttautuneita ihmisiä, jotka työskentelevät muilla aloilla, koska sote-alan palkkaus ja työolot eivät houkuttele jäämään. Turussa palkkataso on koko maakunnan alhaisin. Osaavia tekijöitä kyllä löytyy, mutta onnistunut rekrytointi edellyttää palkankorotuksia ja parannuksia työhyvinvointiin. Turun tulisi ottaa mallia Salon kaupungista, joka palkkasi juuri 57 uutta vakituista sote-ammattilaista”, toteaa Turun Vasemmistoliiton varapuheenjohtaja Joonas Jormalainen.


Sote-alan palkkakuoppa ja henkilöstöpula on luvattu tuoda kaupunginhallituksen käsittelyyn tänä syksynä. Asia ei voi odottaa sote-uudistukseen saakka - Turun Vasemmistoliitto vaatii hoitokriisiin nopeaa ja oikeudenmukaista ratkaisua. Kaupungin uudella johdolla on nyt erinomainen tilaisuus lunastaa juhlapuheissa luvatut parannukset turkulaisten hyvinvointiin.


---


Lisätietoja:


Risto Rinne

Turun Vasemmistoliiton pj

puh. 040 724 8911

rinne@utu.fi


Joonas Jormalainen

Turun Vasemmistoliiton vpj

puh. 040 566 5439

joonjorm@gmail.com

 

1 kommentti .

Turun Vasemmistoliitto hyväksyi pormestariohjelman ja päätti luottamushenkilöistään

Lauantai 14.8.2021

Lauantaina 14.8. kokoontunut Turun Vasemmistoliitto ry:n ylimääräinen yhdistyksen kokous päätti hyväksyä pormestariohjelman ja teki esityksensä Turun kaupungin luottamustehtäviin kaudelle 2021-2025.

Pormestariohjelma hyväksyttiin äänin 54 - 25, tyhjiä 1. Toimielimiin valittiin:


Apulaispormestari

Mirka Muukkonen

Kaupunginvaltuuston varapj.

Abdullahi Sultan

Kaupunginhallitus

Jaakko Lindfors

Mirka Muukkonen

Konsernijaosto

Jaakko Lindfors

Tarkastuslautakunta

Turja Lehtonen

Anna Funck

Kasvatus- ja opetuslautakunta

Timo Furuholm

Anna Mäkipää

Kasvatus- ja opetusltk suomenkielinen jaosto

Anna Mäkipää pj. 1 vuosi

Timo Furuholm, pj. 3 vuotta

Kasvatus- ja opetusltk. ruotsinkielinen jaosto

Nana Blomqvist

Branko Lampi

 

Kaupunkiympäristölautakunta

Amro el-Khatib

Leena Kaunislahti

Rakennus- ja lupalautakunta

Markku Rintala

Artesola Nina

Kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta

Taimi Räsänen

Kulttuuri- ja nuorisolautakunta

Sara Koiranen, vpj.

Paco Diop

Liikuntalautakunta

Milla Ryytty

Alpo Lähteenmäki

Sosiaali- ja terveyslautakunta

Hersi Muhiadin, vpj.

Katja Niemi

V-S aluepelastuslautakunta

Seppo Koski, pj.

Rauni Niinimäki

Keskusvaalilautakunta

Aki Haapanen


Lautakuntien varajäsenet sekä toimikuntien ja neuvostojen jäsenet löytyvät tästä taulukosta.

”Kokous antoi selvän mandaatin Turun Vasemmistoliitolle tehdä yhteistyötä ja osallistua muiden puolueiden kanssa Turun politiikan tekoon. Kokous ei tahtonut jäädä oppositioon kuntapolitiikassa, vaan nostaa voimakkaasti Turun Vasemmistoliiton tavoitteet ja arvot osaksi päätöksentekoa”, toteaa kunnallisjärjestön puheenjohtaja Risto Rinne.

”Tämä on todella vahva viesti Turun Vasemmistoliitolta, ja sillä on suuri merkitys puolueen toimintaan. Me olemme yhteistyökykyinen puolue, ja haluamme olla niissä pöydissä mukana, missä päätöksiä tehdään. Valtuustoryhmän puheenjohtajana ja kaupunginhallituksen tulevana jäsenenä odotan innolla alkavaa kautta. Meillä on todella taitava valtuustoryhmä ja luottamustoimihenkilöjoukko valmiina toimintaan. On ilo olla osa tätä vaikuttajaporukkaa”, toteaa valtuustoryhmän väliaikainen puheenjohtaja Mirka Muukkonen.

Luottamushenkilövalinnat päätetään kaupunginvaltuustossa 23.8.2021. Yhtiöiden, säätiöiden ja tiettyjen muiden luottamustoimipaikkojen jaosta päätetään myöhemmin.

Lisätietoja:

Risto Rinne, puheenjohtaja Turun Vasemmistoliitto 040 724 8911, rinne@utu.fi &

Mirka Muukkonen, puheenjohtaja Vasemmistoliiton Turun valtuustoryhmä, 045 114 4099, mirka.muukkonen@turku.fi

3 kommenttia .

Turku auki ja kulttuuri kunniaan

Perjantai 11.6.2021 klo 9:28

Turku on rajoittanut kulttuuri-, musiikki-, liikunta-, teatteri-, elokuva- ja taidetilaisuuksien järjestämistä rajuimmin kaikista Suomen suurista kaupungeista. Tilaisuuksia ja tiloja ei ole avattu yleisölle, taiteilijoille, esiintyjille eikä freelancereille yli puoleen vuoteen. Rajoitusten purkaminen tapahtuu yhä Turussa äärimmäisen hitaasti, vaikka koronan kärki on jo taittunut ja kaikkialla muualla Suomessa edetään avaamisessa ja maan kansalaisten toiminnan vapauttamisessa ripeästi.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Valtuustoaloite: Aloite kuurojen, kuulovammaisten ja viittomakielisten lasten ja nuorten kielellisten oikeuksien vahvistamisesta

Maanantai 24.5.2021 klo 8:49

Sisäkorvaistutteiden yleistymisen myötä yhä useampi syntymäkuuro kuulee, mutta ilman sisäkorvaistutetta lapsi on edelleen kuuro. Teknologian ja apuvälineiden edistymisen myötä samanaikaisesti on kuitenkin yhteiskunnassa tapahtunut kehitys, jossa kuurojen ja kuulovammaisten lasten oikeudesta viittomakieleen on tingitty, vaikka viittomakieli ei haittaa puheen oppimista. 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Valtuustoaloite: Toimenpiteet terapiatakuun toteuttamiseksi Turussa

Perjantai 21.5.2021 klo 12:05

Turku on tehnyt kuluneena keväänä kipeästi kaivattuja panostuksia mielenterveyteen päättäessään perustaa matalan kynnyksen mielenterveystoimipisteen ja hyväksyessään nuortenpsykiatrian tukipaketin. Jo ennen koronaa ruuhkautuneiden ja koronan jäljiltä katastrofaaliseen tilaan joutuneiden mielenterveyspalvelujen kehittämiseen tämä panostus ei kuitenkaan vielä riitä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Valtuustoaloite: Päiväkotien pihat luonnonmukaisiksi

Torstai 20.5.2021 klo 9:47

Joidenkin päiväkotien pihojen päällysteissä (esimerkiksi turkulainen Tallimäen päiväkoti) on käytetty pääasiassa synteettistä materiaalia, eli pihapäällysteet ovat muovinurmikkoa ja -mattoa, eikä maata ole näkyvissä oikeastaan ollenkaan. 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Valtuustoaloite: Humaliston silta saavutettavaksi

Keskiviikko 19.5.2021 klo 11:28

Samaan aikaan kun ikuisuusprojekti Logomon silta nielee rahaa, monet turkulaiset käyttävät Rautatieaseman vieressä olevaa Humalistonsiltaa. Silta on hyödyllinen reitti keskustaan Kähärin ja Pohjolan suunnasta. Valitettavasti se ei kuitenkaan palvele kaikki kulkijoita tasa-arvoisesti. 

Lue lisää »

1 kommentti .

Turun Vasemmistoliitto etsii KUNNALLISSIHTEERIÄ sijaisuuteen opintovapaan ajaksi 1.8.2021-30.11.2022

Perjantai 7.5.2021 klo 7:59

Kunnallissihteerinä mm. hoidat järjestön viestintää (some-kanavat, sähköpostilistat, mediatiedotteet), valmistelet kunnallisjärjestön kokoukset yhteistyössä työjaoston kanssa ja toimit kokousten sihteerinä, vastaat kunnallisjärjestön taloudenhoidosta ja kirjanpidosta, vastaat tilaisuuksien ja tapahtumien valmistelusta ja järjestämisestä, toimit kunnallisjärjestön jäsenyhdistysten apuna järjestötoiminnassa sekä tuet luottamustoimenhaltijoiden työtä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Turun Vasemmistoliitto vaatii lisäresursseja terveyspalveluihin

Torstai 6.5.2021 klo 20:10

Kuntavaaleissa päätetään julkisten terveyspalveluiden resursseista vuosiksi eteenpäin. Oikeus laadukkaisiin terveyspalveluihin kuuluu kaikille, ei harvoille. Turun Vasemmistoliitto vaatii lisäkäsien palkkaamista pandemian jälkihoitoon terveydenhuollon jonojen ja hoitovelan purkamiseen.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

VAPPU 2021

Maanantai 26.4.2021 klo 14:26

Vappua vietetään, vaikka pandemia juhlimista rajoittaakin! Tässä koottuna valtakunnallista sekä paikallista vappuohjelmistoa. 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Valtuustoaloite: Parkkilupa ruokaläheteille

Keskiviikko 21.4.2021 klo 12:34

Ruuankuljetuspalvelut (Foodora ja Wolt) työllistävät Turussa noin tuhat ihmistä. Suurin osa työntekijöistä on opiskelijoita ja maahanmuuttajataustaisia henkilöitä, joiden on todella vaikeata saada töitä vapailta markkinoilta.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Valtuustoaloite: Aloite psykoterapiaosaamisen vahvistamisesta kunnan perustason sosiaali- ja terveyspalveluissa

Tiistai 20.4.2021 klo 15:16

HUS tarjoaa psykiatriaan erikoistuville lääkäreille mahdollisuuden opiskella työajalla psykoterapeutiksi. Työnantaja maksaa opinnot ja niitä saa tehdä työajalla. HUS:n Nuorisopsykiatrian linjajohtaja Laura Häkkisen mukaan opintojen kustantaminen lääkäreille toimii rekrytointivalttina ja tuo lisää psykoterapiaosaamista julkiseen terveydenhuoltoon. (Lääkärilehti 12.4.2021)

Lue lisää »

1 kommentti .

Valtuustoaloite: Turussa otettava käyttöön Etelä-Karjalan malli koulukiusaamisen ja -väkivallan estämiseksi

Tiistai 20.4.2021 klo 9:16

Koulukiusaaminen on herättänyt jälleen viime aikoina paljon huolta. Jokaisella lapsella ja nuorella on oikeus turvalliseen oppimisympäristöön ja aikuisten ja yhteiskunnan on tehtävä kaikkensa tämän varmistamiseksi.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Rikas Turku säästää palveluistaan ja tuhlaa turhuuksiin yhtaikaa

Torstai 8.4.2021 klo 19:58

Turku on rikas kaupunki. Se teki vuoden 2020 tilinpäätöksessään ylijäämää yli 10 milj. euroa ja lisäksi 36 milj. euroa yhtiöidensä osalta. Pääosin nämä toki johtuivat hallituksen kunnille jakamista korona-avustuksista eikä turkulaisesta porvaripolitiikasta.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Viherpunainen vasemmisto ja Itä-Turun Vasemmistoliitto: Kenen ehdoilla Turkua rakennetaan?

Keskiviikko 31.3.2021 klo 10:57

Viherpunainen vasemmisto ry ja Itä-Turun Vasemmistoliitto ry järjestivät maanantaina 29.3. etätilaisuuden Kenen ehdoilla Turkua rakennetaan. Kysymys on näinä päivinä entistä ajankohtaisempi, kun Turku suunnittelee vanhankaupungin  modernisointia, jatkaa lähiöiden täydennysrakentamista ja vie eteenpäin useita uusia mittaluokaltaan suuria kaava- ja rakennushankkeita.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Risto Rinne valittiin Turun Vasemmistoliiton puheenjohtajaksi

Torstai 25.3.2021 klo 21:36

Turun Vasemmistoliiton kevätkokous valitsi kunnallisjärjestön uudeksi puheenjohtajaksi Risto Rinteen. Rinne voitti Taimi Räsäsen äänestyksessä lukemin 40 - 33 (1 tyhjä).

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Turun Vasemmistoliiton kevätkokouskannanotto: Jälleenrakennus on aloitettava panostuksilla työllisyyteen, terveyteen, koulutukseen ja joukkoliikenteeseen

Torstai 25.3.2021 klo 21:14

Kesäkuun vaaleissa valittava valtuusto saa kontolleen koronakriisin jälkeisen jälleenrakennusurakan. Leikkausten tie on kuljettu loppuun ja nyt tarvitaan satsauksia kriisin runtelemien turkulaisten hyväksi. 

Lue lisää »

1 kommentti .

Turun Vasemmistoliitto vaatii lisäresursseja etsivään nuorisotyöhön

Torstai 18.3.2021 klo 19:52

Suomessa on kasvava joukko nuoria, joiden pahoinvointi on lisääntynyt ja joiden ongelmat ovat moninaistuneet ja sukupolvistuneet. Korona on kärjistänyt tilannetta entisestään: Etäkoulunkäynti ja sosiaalisten kontaktien rajoittaminen ovat lisänneet nuorten ahdistusta ja mielen järkkymistä; alle 25-vuotiaiden työttömyys on noussut (Varsinais-Suomessa n. 35 %), ja korkeakouluopiskelijoiden lähetteet mielenterveyspalveluihin ovat lisääntyneet kuluneen vuoden aikana 18 %. Turun alueella on noin 4 000 nuorta vailla työ- tai koulutuspaikkaa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Valtuustoaloite: Koirankakkaroskiksia ja -pusseja Marttiin ja Mäntymäkeen

Keskiviikko 17.3.2021 klo 9:17

Martissa ja Mäntymäessä on paljon koiria lemmikkeinä, mikä näkyy runsain mitoin lumen alta paljastuvina jätöksinä katujen varsilla, puistoissa ja aukioilla. 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Valtuustoaloite: Luottamushenkilöiden kaksoisroolit kiellettävä

Tiistai 16.3.2021 klo 17:50

Turussa voi luottamushenkilö olla tällä hetkellä sekä kaupunginhallituksessa ja/tai konsernijaostossa että toimia kaupungin omistaman yhtiön hallituksessa. Tämä ei ole laitonta, mutta vähintäänkin kyseenalaista, koska valvoja ja valvottava on sama henkilö. Kaksoisroolissa toimiminen aiheuttaa sekä jääviysongelmia että mahdollisia eturistiriitoja.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Vanhemmat kirjoitukset »