Valtuustoaloite: Asunnottomuus nollaan Turussa moniammatillisella tuella

Keskiviikko 16.12.2020 klo 11:59

Asunnottomuus on yhteiskunnallinen ongelma, jonka perimmäisiä syitä voi olla monia, kuten kaupungistuminen eli muutto kasvukeskuksiin, talouden suhdannevaihtelut sekä suuret tuloerot ja korkeat vuokrat. Myös monenlaiset henkilökohtaiset tilanteet voivat johtaa asunnottomuuteen.

Asunnottomuuteen on hyvin monia syitä ja siksi sen poistamiseenkin tarvitaan moniammatillista työtä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Valtuustoaloite: Kaupunginvaltuuston kokoukset tulkattava simultaanisesti ja/tai tekstitettävä saavutettavuuden parantamiseksi

Tiistai 15.12.2020 klo 9:56

Me allekirjoittaneet esitämme valtuutetun aloiteoikeutta käyttäen, että Turun  kaupunginvaltuuston kokoukset jatkossa tulkataan simultaanisesti viittomakielelle ja/tai tekstitetään saavutettavuuden takaamiseksi.

Esitämme myös, että kokousten selkeään akustiikkaan ja hälyttömyyteen myös muutoin kiinnitetään paremmin huomiota ja valtuutettuja opastetaan huomioimaan kuulovammaisten osallisuus näissä tilanteissa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Turun kaupungin valmistauduttava koronaviruksen jälkeiseen aikaan panostamalla työllistymiseen

Keskiviikko 9.12.2020 klo 15:57

Turun Vasemmistoliitto tukee vuoden 2021 alussa käynnistettävää työllisyyden kuntakokeilua ja yhteistyötä kolmannen sektorin toimijoiden kanssa työllistymisen edistämisessä sekä työttömien edunvalvonnassa. Turun Vasemmistoliitto kuitenkin muistuttaa, että työllisyyttä on tuettava riittävin resurssein, ja se on tehtävä monialaisesti. Esimerkiksi kuntouttavaa työtoimintaa ei saa unohtaa. 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Asetimme lisää kuntavaaliehdokkaita!

Keskiviikko 9.12.2020 klo 9:39

Turun Vasemmistoliitto asetti lisää ehdokkaita kevään 2021 kuntavaaleihin. Yhteensä Turun Vasemmistoliitto on asettanut nyt 85 ehdokasta. Turun Vasemmistoliitto lähtee vaaleihin täydellä sadan ehdokkaan ehdokaslistalla.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Vasemmistoliiton Turun valtuustoryhmä: Vasemmistoliiton vaihtoehto olisi välttänyt koulutusleikkaukset lisäämättä velanottoa

Maanantai 30.11.2020 klo 9:25

Vasemmistoliiton Turun valtuustoryhmä ei hyväksy Turun kaupunginvaltuuston 16.11. päättämää n. 5 miljoonan euron koulutusleikkausta, joka on n. 1,5% koko Turun sivistystoimialan vuosibudjetista. Leikkaus kohdistuu mm. henkilöstöön. 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Valtuustoaloite: Aloite lasten ja nuorten yhdenvertaisuuden parantamiseksi

Keskiviikko 18.11.2020 klo 8:58

Päiväkotien, koulujen ja oppilaitosten tulee olla yhdenvertaisia ja turvallisia ympäristöjä kaikille sukupuoli-identiteetistä, sukupuolen ilmaisusta ja seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta. Kouluissa ja oppilaitoksissa täytyy saada tietoa sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuudesta lapsen ja nuoren ikävaiheeseen ja kehitykseen sopivalla tavalla. 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

RYHMÄPUHEENVUORO 16.11.2020: Talousarviovaltuusto

Maanantai 16.11.2020 klo 20:55

Arvoisa puheenjohtaja, hyvät valtuutetut siellä ruudun takana,

kun lähdimme tämän vuoden neuvotteluihin, tiesimme, että tiedossa on vaikeat sellaiset. Koronakriisi on pyöräyttänyt maailman sellaiseen malliin, että kukaan meistä ei voi varmasti sanoa, miten tästä ulos päästään ja millainen tilanne meillä Turussa – tai missään muuallakaan! - vuoden kuluttua on. Olemme kaikki uuden edessä.

Siitä huolimatta, meillä vasemmistoliitossa on periaatteena - oli maailmanaika mikä tahansa - se, että koulutuksesta ja sivistyksestä ei leikata. Varsinkaan siitä ei pidä leikata huonoina aikoina. Olen kuullut fraasin, joka mielestäni sanoo sattuvasti – vaikkakin englannin kielellä – että “If you think education is expensive, try ignorance.” Jos koulutus on mielestäsi kallista, koitettakoon tietämättömyyttä. Se vasta kallista on. Ennaltaehkäisy on paras säästökeino.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Turun nuorisolautakunta ja -palvelut on pelastettava

Torstai 5.11.2020 klo 18:21

Turun Vasemmistoliitto puolustaa Turun hallinnonuudistuksessa nuorisolautakunnan säilyttämistä osana Turun kuntademokratiaa. Lisäksi Turun Vasemmistoliitto tavoittelee marraskuun talousarviopäätöksessä leikkausten torjumista nuorisopalveluista.

Lue lisää »

1 kommentti .

Kevät- ja syyskokouksen kannanotto: Vasemmistoliitto puolustaa budjettineuvotteluissa lähipalveluita, tasa-arvoa ja puhdasta luontoa

Lauantai 31.10.2020 klo 15:22

Turun Vasemmistoliitto valmistautuu puolustamaan tasa-arvoa ja torjumaan turkulaisten
palvelutasoa uhkaavia leikkauksia Turun kaupungin talousarvioneuvotteluissa.
Vasemmistoliitto vaatii ns. ”elinvoimainvestointien”, kuten Ratapihahankkeen, siirtämistä
tulevaisuuteen ja uudelleen arvioitaviksi. Ei-välttämättömien hankkeiden lykkääminen
vähentäisi kaupungin talouteen kohdistuvia paineita. Vasemmistoliitto katsoo, että
investoinneissa pitäisi nyt keskittyä kohteisiin, joita turkulaiset kiireellisesti tarvitsevat, kuten
koulukiinteistöjen rakentamiseen ja homekorjauksiin.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Asetimme kuntavaaliehdokkaita!

Lauantai 31.10.2020 klo 15:18

Turun Vasemmistoliiton kevät- ja syyskokous asetti ensimmäiset kuntavaaliehdokkaat. Ehdokkaita asetettiin tässä vaiheessa 77 henkilöä. Turun Vasemmistoliitto lähtee kevään kuntavaaleihin täydellä sadan ehdokkaan listalla.  

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Haapanen pormestariehdokkaaksi ja puheenjohtajaksi, Jormalaisesta varapuheenjohtaja

Lauantai 31.10.2020 klo 14:59

Turun Vasemmistoliiton kevät- ja syyskokous 31.10. valitsi kunnallisjärjestön puheenjohtajaksi Sasu Haapasen. Haapanen valittiin myös Turun Vasemmistoliiton pormestariehdokkaaksi ensi kevään kuntavaaleissa. 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Turun Vasemmistoliitto etsii ratkaisuja lähipalvelujen puolustamiseksi

Perjantai 9.10.2020 klo 10:14

Turun Vasemmistoliitto puolustaa kuntalaisten lähipalveluja Turun kaupungin talousarvioon 2021 valmistautuessa.

Lähipalvelut ovat elintärkeitä kuntalaisille, ja niistä on pidettävä kiinni. Laadukas koulutus sekä terveyden- ja sosiaalihuolto ovat tosiasiallisesti tulevaisuusinvestointeja, joilla varmistetaan Turulle valoisa tulevaisuus. Säästöjä on sen sijaan löydettävissä kaupunginjohtajan toimialan kiireettömistä ja ei-välttämättömistä hankkeista.

Lue lisää »

1 kommentti .

Valtuustoaloite: Omaishoitajille liikuntakortti

Perjantai 25.9.2020 klo 13:33

Omaishoidon tukea voidaan myöntää henkilölle, joka sitoutuu hoitamaan syystä tai toisesta jatkuvaa hoitoa tarvitsevaa läheistään. 

Omaishoitajien työ on erittäin sitovaa, raskasta ja yhteiskunnallisesti arvokasta. Palkkio on hyvin pieni suhteessa työn vaativuuteen. On syytä tehostaa myös kunnan muita keinoja auttaa omaishoitajia jaksamaan arvokkaassa työssään.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Turun Vasemmistoliitto valmiina yhteistyöhön lomautusten torjumiseksi

Perjantai 18.9.2020 klo 8:54

Turun kaupunki kertoi hetki sitten aloittavansa yt-neuvottelut. Kaupunginjohtaja Arve (kok) tavoittelee yhteensä 7,2 miljoonan euron leikkausta tämän vuoden henkilöstökuluihin. Kaupunginjohtajan mukaan lomautuksia voidaan käyttää säästökeinona. Puheet ovat kovia.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Turun työttömien yhdistykset on pelastettava

Keskiviikko 16.9.2020 klo 19:44

Turun Vasemmistoliitto esittää, että Turun työttömien yhdistysten toiminta-avustuksiin vuodelle 2020 lisätään kaupunginjohtajan 24.1. toiminta-avustuspäätöksen ohella seuraavasti:

  • Turun Seudun TST ry: 100 000 euroa
  • Varissuon Työ ja Toiminta VT ry: 40 000 euroa
Työttömien yhdistysten akuuttiin kriisiin on syynä avustusperiaatteiden muuttaminen. Ilman riittävää toiminta-avustusta yhdistysten koko toimintaa uhkaa nopea lakkauttaminen.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Valtuustoaloite: Selkosuomi käyttöön kaupungin viestinnässä

Tiistai 25.8.2020 klo 14:13

Turun kaupungin pitää selvittää organisaation viestinnän kehittämistarpeet, jotta kaupunkilaisille suunnattu viestintä olisi ymmärrettävää ja vastaanottajan huomioivaa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Valtuustoaloite: Turun bussien palveluliikenne kuntoon

Tiistai 25.8.2020 klo 11:42

Turku on epäonnistunut heinäkuusta 2020 lähtien liikuntarajoitteisille ja iäkkäille lupaamiensa palvelulinjojen järjestämisessä, ja palvelulinjojen liikenne toimii nyt tavallisia busseja käyttäen. Matalalattiaiset, leveäoviset ja väljät palvelubussit on jostain syystä poistettu käytöstä.

Lue lisää »

1 kommentti .

Valtuustoaloite: Kustannustuki yhdistyksille saatava aikaiseksi

Torstai 18.6.2020 klo 9:16

Kolmannen sektorin toimijat, erilaiset järjestöt ja yhdistykset pyörittävät normaalioloissa suurta määrää palveluista, joita kuntalaiset tarvitsevat sosiaalisen tuen- tai kulttuurin- ja vapaa-ajan toiminnoissaan.

Lue lisää »

1 kommentti .

Valtuustoaloite: Aloite lapsiperheiden kotipalvelun kunnallistamiseksi

Keskiviikko 17.6.2020 klo 13:17

Lapsiperheiden kotipalvelu on yhteiskunnallisesti tärkeä lasten ja perheiden hyvinvointia ja tasa-arvoa tukeva palvelu. Kotipalvelulla tarkoitetaan asumiseen, hoitoon ja huolenpitoon, toimintakyvyn ylläpitoon, lasten hoitoon ja kasvatukseen, asiointiin sekä muihin jokapäiväiseen elämään kuuluvien tehtävien ja toimintojen suorittamista tai niissä avustamista (Sosiaalihuoltolaki 1301/2014,19 § ).

Kyseessä on merkittävä ennaltaehkäisevä, lasten ja perheiden eriarvoisuutta vähentävä palvelu. Kun perheet saavat konkreettista käytännön apua ja tukea arkeensa riittävästi jo varhaisessa vaiheessa, raskaampien ja kalliiden lastensuojelun toimien ja palveluiden tarve yhteiskunnassa vähenee.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Lauste sekä Pansio-Perno tarvitsevat koulunsa ja hyvät palvelut

Keskiviikko 17.6.2020 klo 11:03

Turun Vasemmistoliiton mielestä Turun kaupungin kannattaa nyt elvyttää talouttaan, ja elvytyksen kärki on suunnattava lähiöihin. 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Vanhemmat kirjoitukset »