Turun Vasemmistoliiton kevätkokous siirtyy

Maanantai 16.3.2020 klo 14:24

Turun Vasemmistoliitto ry:n 18.3.2020 koolle kutsuttu kevätkokous on peruttu koronatilanteen takia. Kevätkokous järjestetään myöhemmin, kun tilanne sen sallii. 

Kommentoi kirjoitusta.

Äänestä Vasemmiston ehdokasta TOK:n edustajiston vaalissa!

Perjantai 13.3.2020 klo 12:30

Turun Osuuskaupan edustajiston vaali järjestetään 16.-31.3. 

Äänestää voi osoitteessa https://vaalit.edita.fi/tok-aanestys/session/new (sähköinen äänestys 16.3. alkaen) tai kotiin postitettavilla äänestyslapuilla. 

Vaalikoneeseen voi tutustua osoitteessa: https://vaalit.edita.fi/tok-vaalikone/

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Turun Vasemmistoliiton telttailutilaisuudet peruttu toistaiseksi

Perjantai 13.3.2020 klo 9:51

Turun Vasemmistoliitto peruu suunnitellut telttailutapahtumat koronatilanteen takia.

Perutut tapahtumat:

  • PERUTTU: La 14.3. klo 12 Telttailu Runosmäki (K-supermarketin edusta, os. Korjasmäenk. 1).
  • PERUTTU: La 21.3. klo 12 Telttailu Härkämäki (K-marketin edusta, os. Ieskatu 1).
  • PERUTTU: Su 26.4. klo 12 Telttailu Jyrkkälä (Salen edusta, os. Jyrkkälänk. 1).

Tilaisuudet pyritään järjestämään koronatilanteen rauhoituttua. Uusista tapahtuma-ajankohdista tiedotetaan, kun ne ovat selvillä.

Kommentoi kirjoitusta.

Turun henkilöstö huomioitava 200 euron bonuksella

Perjantai 13.3.2020 klo 9:43

Turun Vasemmistoliitto esittää Turun kaupungin työntekijöille kaupunginvaltuuston lisätalousarviolla 200 euron bonusta. Kaupungin koko henkilöstö on huomioitava tunnollisesta ja asiantuntevasta työstä, joka on tuottanut todella kovaa tulosta kaupunginvaltuuston enemmistön leikkaamista resursseista huolimatta. 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Ay-väki ja vasemmistopuolueet kokoavat rivinsä vappuna Turussa

Tiistai 4.2.2020 klo 10:09

SAK järjestää yhdessä Turun SDP:n ja Turun Vasemmistoliiton kanssa yhteisen vappujuhlan vappupäivänä 1. toukokuuta. Kyseessä on historiallisesti merkittävä tapahtuma, sillä viime vuosikymmeninä vasemmistopuolueet ovat viettäneet vappujuhlia erikseen.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Valtuustoaloite: Piispankatu pyöräkaduksi

Keskiviikko 29.1.2020 klo 9:39

Turun on selvitettävä mahdollisuudet kehittää Piispankadusta Turun ensimmäinen pyöräkatu.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Valtuustoaloite: Alueellinen syrjäytymisen ehkäisy Lausteella käyntiin keväällä 2020

Tiistai 28.1.2020 klo 9:40

Kaupungilla on valtuuston hyväksymä syrjäytymisen ehkäisyn strategia (mm. Smart and Wise) ja sitä myöden alueellinen eriarvoisuus tulisi ottaa kaiken kattavaan tarkasteluun, ja toimenpiteitä tulisi tehdä koko ajan sen mukaisesti.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Hae Turun Vasemmistoliiton kuntavaaliohjelmatyöryhmiin!

Perjantai 24.1.2020 klo 11:47

Kevään 2021 kuntavaaleihin valmistautuminen on jo hyvässä vauhdissa. Turun Vasemmistoliiton kuntavaaliohjelman rakentaminen kaudelle 2021-2025 alkaa näillä hetkillä, ja nyt etsimme henkilöitä tekemään ohjelmaa kanssamme. Toivomme, että vaalityöryhmiin löytävät tiensä niin kokeneet toimijat kuin tuoreemmatkin tekijät. Vaalityöryhmiin toivotaan ilmoittautumisia to 6.2. klo 8 mennessä. 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Turun Vasemmistoliiton kunnallistoimikunta järjestäytyi

Perjantai 17.1.2020 klo 8:51

Turun Vasemmistoliiton kunnallistoimikunta järjestäytyi torstaina 16. tammikuuta. Kunnallistoimikunta valitaan järjestön syyskokouksessa, ja kunnallistoimikunnan toimikausi on kalenterivuosi.

Lue lisää »

1 kommentti .

Kohti parempia työehtoja

Torstai 19.12.2019 klo 19:22

Turun Vasemmistoliitto tukee ammattiliittojen tavoitteita poistaa kilpailukykysopimus työehtosopimuksista pysyvästi. Kikyn työajanpidennys, lomarahaleikkaukset sekä sosiaaliturvamaksujen siirto työnantajilta työntekijöiden harteille ovat Sipilän oikeistohallituksen aiheuttamia jäämiä, jotka pitää siivota pois. Nyt tarvitaan isoja, euromääräisiä palkankorotuksia matalapalkka-aloille.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Viherpunainen Vasemmisto: Turun vastuuton toiminta toriparkkikysymyksessä tuomittava

Torstai 19.12.2019 klo 8:45

Viherpunainen vasemmisto ry (Vipu) peräänkuuluttaa nyt todellista vastuunkantoa. Turun kaupunginhallitus päätti 25.11.2019 äänin 8-6 vuokrata liiketiloja toriparkista 20 000 eurolla kuukaudessa 40 vuodeksi. Summa on yhteensä lähes 10 miljoonaa euroa. Lisäksi kannattavien liiketilojen omistus on annettu yksityisille, ja parkkitilan omistuksesta jäävä riski on jo aiemmin vyörytetty turkulaisten harteille. 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Valtuustoaloite: Turulle köyhyysohjelma ja köyhyysopas

Torstai 12.12.2019 klo 14:01

Turkuun on laadittava köyhyysohjelma ja -opas.

Ohjelmassa esiteltäisiin keinoja, joilla voitaisiin helpottaa köyhien turkulaisten arkea ja tukea heitä vaikeassa tilanteessa. Palvelujärjestelmämme on sirpaleinen ja palveluihin on usein hankala löytää. Palveluiden saavutettavuus on siis huono. Kuntalaiset, jotka kärsivät köyhyydestä, kokevat usein, ettei heillä ole voimavaroja tai mahdollisuuksia löytää itselleen kuuluvia palveluja – vaikea elämäntilanne ja puuttuvat tietotekniikkataidot saattavat olla esteenä palvelujen löytämiselle. 

Lue lisää »

1 kommentti .

Vasemmistoliiton Turun valtuustoryhmä: Turun tulee julistaa ilmastohätätila

Maanantai 9.12.2019 klo 19:53

Vasemmistoliiton Turun valtuustoryhmä haluaa kiinnittää vakavan huolen siihen, että ilmastonmuutoksen torjuntaan on ryhdyttävä kaikilla päätöksenteon tasoilla ja alueilla. Toimeen on ryhdyttävä nopeasti ja samalla on varmistettava, että ilmastonmuutoksen torjuntaa ei maksateta pienituloisilla. Oikeudenmukainen ilmastosiirtymä on mahdollinen. Päättäjien vastuulla on toteuttaa riittävät toimet, eikä vastuuta saa sälyttää yksittäisten ihmisten harteille.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Turun Vasemmistoliiton vetoomus kaupunginjohtaja Arvelle (kok): Arkean työehtoshoppailu tuotava kiireelliseen käsittelyyn

Keskiviikko 27.11.2019 klo 8:10

Kaupunginjohtaja Minna Arven (kok) on tuotava kaupunginhallituksen konsernijaoston käsittelyyn Arkean omistajaohjauksen muuttaminen. Tällä hetkellä on kaikki perusteet konsernijaoston kiireellisesti pidettävään ylimääräiseen kokoukseen.

Jos Arve ei tuo viivytyksettä esitystä päättäjien käsittelyyn omistajaohjauksen muuttamiseksi, Arven toiminta aiheuttaa Turulle vahinkoa laajenevina lakkoaaltoina.

Lue lisää »

1 kommentti .

Toriparkin lasku ei kuulu kuntalaisille!

Lauantai 23.11.2019 klo 9:28

Toriparkin puolustajat ovat jo vuosien ajan väittäneet, että toriparkki ei aiheuta kaupungille kustannuksia. Tämä ei pidä paikkaansa. Turun Vasemmistoliitto vaatiikin, että lasku toriparkista aiheutuvista kuluista riskeineen osoitetaan yksityiselle toriparkkiyhtiölle (Turun Toriparkki Oy).

Lue lisää »

1 kommentti .

Kaikki tuki työtaisteluille!

Torstai 21.11.2019 klo 20:11

Postin ja Arkean päänavausyritykset vaihtaa työehtosopimuksia on estettävä. Muutoin työehtoshoppailu leviää kulovalkean tavoin. Valtio-omisteinen Posti leikkaa työntekijöidensä palkkoja sadoilla euroilla kuussa, kasvattaa työaikaa sekä lyhentää lomia. Turun kaupungin omistama Arkea huonontaa ammattilaistensa palkkoja, lomia ja eläkkeitä.

Arkea päätti vaihtaa työnantajaliittoa ilman yhteistoimintaneuvotteluita. Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL on jättänyt poliisille tutkintapyynnön siitä, onko Arkea rikkonut lakia päättäessään vaihtaa työnantajaliittoa ilman neuvotteluita työntekijäjärjestöjen kanssa.

Lue lisää »

1 kommentti .

Lapset ja vanhukset ensin!

Lauantai 2.11.2019 klo 18:21

Turun Vasemmistoliiton kunnallisjärjestön ja valtuustoryhmän yhteinen teemaseminaari linjasi Turun Vasemmistoliiton tavoitteita budjettineuvotteluihin. Turun Vasemmistoliitto suhtautuu kriittisesti kaupunginjohtaja Arven (kok) “sopeuttamisohjelmaan” eli leikkauslistaan, jonka taustalla ovat tulevien vuosien niin sanotut elinvoimainvestoinnit. Vasemmistoliitto katsoo, että verotulokertymä tulee kasvamaan, kun valtio tulouttaa kaikki verokorttiuudistuksesta valtion kassaan jääneet rahat. 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Nuorten liikuntavuoroja ei saa muuttaa maksulliseksi, p****le.

Keskiviikko 23.10.2019 klo 19:01

Nuorten liikuntavuoroja ei saa muuttaa maksulliseksi, p****le. 

Lisätiedot:
Jaakko Lindforss
0407751230

Kommentoi kirjoitusta.

Turun Vasemmistoliitto tuomitsee Arkean työehtoshoppailun

Perjantai 4.10.2019 klo 15:35

Turun Vasemmistoliitto tuomitsee Turun kaupungin 98% omistaman monialayhtiön Arkean harjoittaman työn halpuuttamisen ja työehtoshoppailun.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Lindfors ja Haapanen jatkavat Turun Vasemmiston johdossa

Perjantai 4.10.2019 klo 11:06

Turun Vasemmistoliiton syyskokous 3.10. valitsi puheenjohtajiston jatkokaudelle yksimielisesti. Puheenjohtajan tehtävässä vuonna 2020 jatkaa Jaakko Lindfors, 31, ja varapuheenjohtajana toimii edelleen Sasu Haapanen, 37.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Vanhemmat kirjoitukset »